Parmesan
Franska chipsTryffel
Franska chipsVärldens kryddor
Franska chipsLök & Vinäger
Franska chipsFem peppar
Franska chipsKaramelliserad lök
Franska chipsTurrón Chocolate con Almendras
Spansk nougat med chokladTorta turrón de Alicante
Spansk nougat tårtaTurrón de Jijona
Spansk nougat med äggTurrón de Alicante
Spansk nougatTorkad Oregano
Grekisk bergsoreganoTorkad timjan
Grekisk bergstimjanTorkad Rosmarin
Grekisk bergsrosmarinGrillade oliver
KärnfriaMakrill rillettes
Rillettes de MaquereauLoulibo Aglandau
100% AglandauMaftoul
Palestinsk couscousMaftoul, eller palestinsk couscous som den också kallas, är en ingrediens i traditionell palestinska matlagning. Couscous kommer ursprungligen från det marockanska köket och togs till Palestina av marockanska immigranter, där den sen modifierades och döptes till maftoul. Tillverkningen av maftoul kan kallas ett mathantverk, där en kärna av en mörkare vetesort rullas för hand tills den fått rätt storlek och form. Efter själva tillverkningen ångkokas maftoulen och torkas, för att sedan torkas ytterligare en gång, i solen, under ett skyddande tak. Den maftoul Jord och Frihet importerar producerades ursprungligen av kvinnor i Gaza. Efter den israeliska blockaden av landremsan flyttades produktionen till ett kvinnokooperativ i Jeriko på Västbanken. Arbetet i kooperativet, som startades av PARC/Al-Reef Fair Trade, ger många kvinnor i trakten – ett av Västbankens fattigaste områden – möjlighet till en inkomst. Det stärker också kvinnornas självständighet. Hösten 2019 blev Al Reefs maftoul ekologiskt certifierad.
Dubai Choklad
Pistagekräm med Kadayif och chokladSmaka skillnaden: Dubai Choklad från Elit! Krispigt, krispigt kadayif möter noggrant utvalda pistagenötter genom Elit Choklads mästerskap. Denna unika kombination erbjuder en magnifik smakupplevelse där traditionella smaker blandas med en modern tolkning. Kadayifs krispighet, pistagenötternas rika arom och Elit Choklads touch i Dubai Choklad erbjuder en oförglömlig smakupplevelse med varje tugga! Prova nu och smaka skillnaden!
Sobrasada de Mallorca IGP
Bredbar paprikakryddad korvSobrasada är en bredbar korv som är traditionell på Balearerna och specifikt från Mallorca. Den är tillverkad av fläskkött och är kryddad med salt, peppar och paprika. Oftast än den stoppad i naturskinn och får där mogna långsamt. Mallorqinerna äter den tillsammans med bröd, rå som den är eller lätt grillad. Lagringstiden är mellan en och åtta månader beroende på storlek. Namnet Sobrasada kommer från det italienska ordet sopressa, vilket betyder ungefär krossad eller mald. Sobrasada de Mallorca IGP 150 g På Mallorca tillverkas denna korv som varit ursprungsmärkt av EU sedan 1996. Ursprungsmärkningen garanterar att produkten är gjord endast på 30-60% magert fläskkött, 40-60% bacon/sida, 2% salt, 4-7% paprikapulver samt peppar och andra kryddor efter producentens eget huvud (oregano, rosmarin, timjan). Denna variant görs på alla typer av fläskkött. Ju mer fett sobrasada innehåller desto mer paprikapulver brukar man krydda med. Färgen är naturligt röd och kommer från paprikan, då ursprungsmärkningen förbjuder användningen av färgämnen.
Konserverad Makrill
Filetes de Caballa del surKonserverad Makrills rom
Huevas de CaballaKonseverad vit tonfisk
Ventresca de AtúnKonserverad Bläckfisk
Pulpo al AjilloPumpa olja
100%Valnöt olja
100%Mandel olja
100%Hasselnöt olja
100%Pistage olja
100%Sesam olja
100%Tryffel flakes
FrystorkadTryffel honung
AcaciaShiitake
SuprêmeLion’s Mane
SuprêmeHasselnötter Piemonte
RostadeHasselnötter Piemonte
RåaÖrtmal
Oliv-träSkål
Oliv-träSaltskopa
Oliv-träSkärbräda
Oliv-träHonungsked
Oliv-träSmörkniv
Oliv-träChupadedos
Finger-lickin goodCashew
ChiliJurelitos Aliñados
Inlagd makrillBanderillas ”Gildas”
Sardell,oliv,chili -spettMandlar
RöktaCashew-mix
Salt, kakao, barbeque, chiliCashew
BarbequeCashew
Kakao & SockerAcai
TorkadRökt öring rillettes
Rillettes de truite fuméeLax rillettes
Rillettes de saumonSardin rillettes
Rillettes de sardinesGiarraffa
SicilienZa’aatar
Palestinsk kryddbladningHälsomix
NaturellaChiafrön
EkologiskSolrosfrön
EkologiskPumpafrön
EkologiskNyons
A.O.PA & S
100% ChetouiBärmix
TorkadKörsbär
TorkadKiwi
OsötadPassionsfrukt
TorkadMelon
OsötadPhysalis
OsötadKanderade mandlar
Egen-rostadeEmpeltre
Alltid med kärnaCornicabra
Alltid med kärnaTryffeljuice
Maison Truffes HenrasVit tryffelolja
Maison Truffes HenrasSvart tryffelolja
Maison Truffes HenrasOrtiz Boquerones en aceite de oliva
EkologiskOliver fyllda med sardeller
La EspañolaMandel & Kokos smör
SmoothCashew smör
100%Hasselnöt smör
100%Makadamia smör
100%Pecan smör
100%Pinjenöt smör
100%Pistage smör
100%Les Niçois
Svart TapenadeLes Niçois
Grön TapenadePäron
OsötadSardiner
Hela fileérGaeta
Alltid med kärnaOro Del Desierto
Limited edition Novello 1/10Dadlar
Torkade m. kärnaFikon
TorkadeAprikos
TorkadeLaguerta mandel
Med salt och pimentonMedjoul-Dadlar
Torkade m. kärnaMedjouldadlar, dadlarnas Rolls Royce, är stora, mjuka och saftiga och räknas som de finaste i världen. De äts av alla och älskas för sitt höga näringsvärde, låga fetthalt och naturliga mineraler. Inte minst äts de traditionellt av muslimer i samband med Iftar, måltiden som bryter fastan under Ramadan. I Al Reefs fabrik i Jeriko kvalitetssäkras och förpackas dadlarna. För att en Medjoulpalm ska generera bra frukt krävs mycket arbete. Först från åtta års ålder bär träden frukt och pollineringen, ett av de mest kritiska momenten i odlingen, sköts manuellt eller semimanuellt. Det krävande arbetet med pollinering upprepas sedan flera gånger för varje träd och kan bara göras under särskilda väder- och temperaturförhållanden. Varje träd kräver sin egen behandling, både vad det gäller beskärning och pollinering, och allt måste göras med fingertoppskänsla. Jord & Frihet importerar en begränsad mängd dadlar varje år. Leveransen görs under våren. För att vara säker på att få din beställning bör du göra den i god tid.