"Fri frakt vid köp över 800:-"

"Fri frakt vid köp över 800:-"

  • Hem
  • Butik
  • Om oss
  • Kontakta oss
zeytoon.se zeytoon.se
0 items / 0,00 kr
Meny
zeytoon.se zeytoon.se
0 items / 0,00 kr

Sold out
151.1 Mejillones en Escabeche
151.2 Mejillones en Escabeche
151.3 Mejillones en Escabeche
Click to enlarge
HemKonserverat från havet Konserverad Blåmussla
Previous product
150.1 Huevas de Caballa
Konserverad Makrills rom 149,00 kr
Back to products
Next product
152.1 Navajas al Natural
Konserverad Knivmussla 249,00 kr

Konserverad Blåmussla

Huevas de Caballa

149,00 kr

Conserva de Mejillones en Escabeche
Konserverade inlagda blåmusslor
Kokta musslor, stekta i olivolja och marinerade med marinad. Vald en efter en för att garantera samma kaliber och packad för hand.
URSPRUNG
I de stora marina plantagen som är de galiciska flottarna odlas musslor av högsta kvalitet. När repen som hänger från veden är väl lastade med bitar av rätt storlek skördas dessa blötdjur. Specifikt kan de som fyller detta komma från Arosas mynning, ett av de historiska och mest erkända områdena för att samla in detta djur.
PRODUKTION
Varje tidigare tillagad mussla genomgår en förstekning i olivolja, vilket torkar ut den och ger den mer konsistens och hårdhet, egenskaper som underlättar uppgiften för de sakkunniga händerna på arbetarna som hanterar dem. Därefter tas bysserna bort manuellt, de väljs ut beroende på deras kaliber och packas. Till sist badas de i en marinad gjord för hand, och som består av rökt och kryddig paprika från La Vera, en sås av vitlök, svartpeppar, rödvinsvinäger, olivolja, kryddnejlika och lagerblad.
TILLAGNING
För att blötdjuret ska få en något mjukare konsistens är det idealiskt att ställa det i kylen fem minuter innan du öppnar
burken. Dessutom rekommenderas att röra såsen med en gaffel så att marinaden blir mer homogen. Du kan äta dem som de är eller använda marinaden för att göra en majonnäs, fylla ett ägg och lägga musslan ovanpå till exempel.

Rensa
Jämför
Kategori: Konserverat från havet
Share
Facebook Twitter Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp
  • Beskrivning
  • Ytterligare information
  • Recensioner (0)
  • FRAKT
Beskrivning

Innehåll

Mussla (67,8 %), inlagd (32,3 %) [Olivolja (69,1 %), vinäger (25 %), söt paprika (2,5 %), vitlök (2,5 %), rökt paprika (0,7 %), kryddnejlika (0,1 %) , Peppar (0,1%)

Ursprung

Galiciska Rias

Ytterligare information
Storlek

115g

För ytterligare information om näringsvärden och dylikt så ber vi er att kontakta oss så skickar vi det på förfrågan.
Recensioner (0)

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Konserverad Blåmussla” Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FRAKT

Ordrar inom Göteborgsområdet skickas med cykelbud för hållbar och smidig leverans. I övriga Sverige skickas ordrar med DHL.

Eftersom vi säljer färskvaror skickar vi endast ordrar en gång i veckan (tisdagar), för att säkerställa att produkterna är färska vid leverans.

Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar. För att säkerställa att du har dina godsaker till helgen rekommenderar vi därför att du lägger din order tisdag. 

Vi erbjuder fri frakt när du handlar för minst 500 SEK. I övriga fall kostar frakten 69 SEK.

Relaterade produkter

Sold out
150.1 Huevas de Caballa
150.2 Huevas de Caballa
Jämför
Stänga

Konserverad Makrills rom

Huevas de Caballa
149,00 kr
Conserva de Hígado de Rape Konserverad marulklever Vi ger dig en överdådig och läcker gourmetkonserver av naturlig marulklever . Känd som foie del Mar. URSPRUNG Marulk, den där monstruösa fisken som lever i djuphavet, är en av havens gastronomiska juveler. Närmare bestämt kommer köttet i denna burk från exemplar av Lophius piscatorius som har fångats på södra Island, i nordatlantiska vatten. Efter fiske extraheras levern från var och en, en mycket uppskattad orgel även i haute cuisine-restauranger. PRODUKTION När marulkleverna anländer till fabriken rengörs de och venerna och nätet som täcker detta organ tas bort för hand. När detta steg är slutfört, fortsätt att skära bitar som passar storleken på burkmaten, var noga med att inte skada köttet. Till sist packas de, vatten och salt tillsätts, burken försluts och genomgår en värmebehandling för att sterilisera den. TILLAGNING Med denna konservering kan du göra en hemmagjord version av den mytomspunna El Bulli-rätten som bestod av marulklever i yuzu ponzu, med en god sojasås och några av de vanligaste citrusfrukterna i Spanien, såsom mandariner eller apelsiner (eller om så önskas , 2/3 apelsin eller mandarin och 1/3 citron). Dessutom, om du för levern genom morteln med lite vitlök, persilja och mandel eller hasselnötter får du en tugga som kommer att multiplicera med 10 smaken av klibbigt fiskris eller gryta. Den kan även serveras som pålägg som förrätt, med lite citronskal och peppar på toppen och lite tunt rostat bröd.
Välj alternativ
Quick view
Sold out
166. Jurelitos
Jämför
Stänga

Jurelitos Aliñados

Inlagd makrill
119,00 kr
Fet inlagd makrillfile som är marinerad med smakrik vitlök och vinäger En sydspansk delikatess med sin smakrika marinad som ger smaklökarna minnen till sensommaren
Välj alternativ
Quick view
134. Boquerones
Jämför
Stänga

Ortiz Boquerones en aceite de oliva

Ekologisk
159,00 kr
Boquerones-sardeller i vinägrett med ekologisk extra jungfruolivolja Boquerones är en liten ansjovisfisk som man filear och marinerar i vinäger, vitlök och persilja.
Man använder den rena filén, vilken är mörk i köttet. Ansjovisfilén får ligga i vatten och salt ett par timmar för att sedan marineras i vinäger och behandlas då av ättiksyran. Denna behandling gör ansjovisen vit. Därefter lägger man filéerna i finhackad vitlök, olivolja och persilja. Boquerones en vinagre är en delikatess som avnjuts bäst på en bit bröd och en kall öl. Vin och boquerones är oftast ingen bra kombination.
Välj alternativ
Quick view
Ny
Blåmusslor
Jämför
Stänga

Konserverad Blåmussla

Mejillones en Escabeche
139,00 kr
Musslor i escabechesås från Ria de Arosa Musslor inlagda  escabechesås är en riktig spansk klassiker som ofta äts direkt ur burken med lite bröd som en tapa. Escabechesåsen består av musselfond, olivolja, vinäger, vitlök, rökt paprikapulver och lagerblad. Om producenten Från norra Spanien har Conservas Ortiz fiskat ansvarsfullt med traditionella metoder sedan 1891 men historien sträcker sig tillbaka till 1850 då Petra López de Aréchaga Nafarrate föddes. Hon gifte sig med Bernardo Ortiz de Zarate och de två grundade företaget för att arbeta med konserver. Efter Bernardos död drev hon företaget vidare och idag är det femte generationen i samma familj som driver företaget. Conservas Ortiz arbetar hårt för att bygga upp en trovärdighet kring fångsten. Man vill ha ett hållbart fiske men det finns problem i fiskesektorn. Conservas Ortiz arbetar aktivt för att man även i framtiden ska kunna få en förnyelse av de arter de fångar. Samtidigt är man mån om att inte skada andra arter under dagens arbete. Man använder därför traditionella metoder vid fångst som fiskespö för att fånga tonfisk och nät för att fånga sardeller. Båda är bl.a delfinsäkra.
Välj alternativ
Quick view
Sold out
148.1 Bonito
148.2 Bonito
Jämför
Stänga

Konserverad Tonfisk rygg

Bonito del Norte Encebollado
149,00 kr
Conserva de Bonito del Norte Encebollado Konserverad vit tonfisk med lök Saftiga ryggar av Bonito del Norte på en bädd av lök och grönpeppar tillagad på låg värme. URSPRUNG Den bonito som erbjuds i detta reservat kommer inte från vilken plats som helst, nej: det är en bonito från norr, vars namn och berömmelse talar för sig själva. Denna eftertraktade art fångas i Kantabriska havet med hjälp av kroktekniken i syfte att få fisken att lida så lite som möjligt och därför är köttet av högre kvalitet. Dess mjuka konsistens och delikata smak har gjort denna fisk till huvudingrediensen i många klassiska rätter från norra halvön, som den i denna burk. PRODUKTION Den utarbetning med vilken denna tonfiskkonserver görs följer ett recept med stor sjöfartstradition. I första hand rensas tonfisken och utsätts för styckning där de bästa delarna väljs ut. Därefter läggs ryggarna på ett lager av lök och grönpeppar för att koka ihop på låg värme. När tillagningen är klar konserveras filéerna manuellt och täcks med extra jungfruolja av sorten Arbequina och vårsalt. TILLAGNING Denna burk är i sig en rätt redo att konsumeras direkt. Den kombinerar den karakteristiska smaken hos tonfiskköttet från norr och ett av de mest utbredda och välsmakande sätten att tillaga det: lök. Med ett så bra recept och råvara återstår bara att öppna burken med Canthynnus, ta en gaffel och bröd och njuta av måltiden.
Välj alternativ
Quick view
Sold out
152.1 Navajas al Natural
152.2 Navajas al Natural
Jämför
Stänga

Konserverad Knivmussla

Huevas de Caballa
249,00 kr
Conserva de Navajas al Natural Konserverade knivmusslor URSPRUNG Dessa vita blötdjur från pärlemor fångas direkt från havsbotten i Atlantic Islands Natural Park, där expertdykare dyker för att ta upp dessa knivmusslor till ytan en efter en. Denna konst är den mest respektfulla av flodmynningens ekosystem och garanterar också att dessa musslor tar med sig mindre sand och att djurets kött lider minsta möjliga skada. PRODUKTION I sin tillverkningsprocess genomgår denna skaldjur en naturlig rening med havsvatten för att bli av med eventuell överflödig sand, en process varefter den flagas, rensas manuellt, tvättas och konserveras. Den naturliga buljongen som den är konserverad med är en vätska som erhålls från kokning av lök, citron, salt och lagerblad. TILLAGNING Resultatet av en respektfull bearbetning med råvaran är en konservering som är färdigbehandlad i detalj att njuta av bara genom att öppna behållaren. Vill du ge den en annan touch kan du tillsätta extra virgin olivolja och hackad vitlök och låta dem marinera i några minuter. Eller använd dem också för att komplettera en skaldjur med sallad.
Välj alternativ
Quick view
Sold out
165. Banderillas
Jämför
Stänga

Banderillas ”Gildas”

Sardell,oliv,chili -spett
99,00 kr
Gildas de anchoas är en aperitif som består av spanska sardeller av bästa kvalitet, chilipeppar och kärnfria oliver. Med en trevlig hetta kombinerat med sältan är denna spanska delikatess en favorti för många ölälskare.
Välj alternativ
Quick view
Ny
Bläckfisk i vitlök
Jämför
Stänga

Konserverad Bläckfisk

Pulpo al Ajillo
209,00 kr
Bläckfisk i ekologisk extra jungfruolivolja Den åttaarmade bläckfisken är en delikatess som i spanien ofta förknippas med Galicien genom anrättningen Pulpo a la Gallega eller Pulpo a la feria som de säger i Galicien. Denna kokta bläckfisk är konserverad i ekologisk extra jungfruolja och är färdig att äta direkt ur burken eller om man så vill servera på en skiva kokt potatis och pudra med det rökta paprikapulvret pimienton de la vera. Om producenten Conservas del Noroeste är ett ungt företag på den redan väletablerade spanska konservmarknaden. Tack vare ett outtröttligt fokus på kvalitet och lyhördhet för kundernas behov har företaget sedan starten 1985 blivit en av de ledande producenterna i nordöstra Spanien. Deras varumärke, Cabo de Peñas, är betydligt äldre och var för 100 år sedan hovleverantör till spanska kungahuset. Verksamheten är belägen utanför byn Vilaboa strax söder om Pontevedra vid viken Ría de Vigo. Företaget är mycket noga med att följa de stränga regler som finns kring ansvarsfullt fiske och använder bara återvinningsbara material i sina förpackningar. Vi har vi valt att jobba med deras premiumprodukter ”Gran Selección” och deras ekologiska produkter, som alla förpackas för hand och med högsta möjliga kvalitet.
Välj alternativ
Quick view
zeytoon-logo-white

Kontaka Oss

Om Oss

FAQ

Instagram
ZEYTOON.SE 2020, Alla rättigheter förbehållna.

Varukorg

Stänga
  • Meny
  • Categories
  • Hem
  • Butik
  • Om oss
  • Kontakta oss
  • Hem
  • Butik
  • Om oss
  • Kontakta oss
Scroll To Top

PRENUMERERA

Vill du veta först när nytt kommer?

20% unik rabattkod som bonus

Instagram