|
Sold out
Previous product
Back to products
Vitlöksmarinerad Hojiblanca med kärna
Fr: 79,00 kr
Next product
Fikon
Fr: 109,00 kr
Mammouth fylld m. fetaost
Urkärnad
Fr: 79,00 kr
En härlig kombination av fetaost och oliver.
Fylls med krämig fetaost för att täppa till hålet för kärnan.
Kategori: Oliver
Ytterligare information
För ytterligare information om näringsvärden och dylikt så ber vi er att kontakta oss så skickar vi det på förfrågan.
Storlek | 250g, 500g, 1kg |
---|
Recensioner (0)
Bli först med att recensera ”Mammouth fylld m. fetaost” Avbryt svar
FRAKT
Ordrar inom Göteborgsområdet skickas med cykelbud för hållbar och smidig leverans. I övriga Sverige skickas ordrar med DHL.
Eftersom vi säljer färskvaror skickar vi endast ordrar en gång i veckan (tisdagar), för att säkerställa att produkterna är färska vid leverans.
Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar. För att säkerställa att du har dina godsaker till helgen rekommenderar vi därför att du lägger din order tisdag.
Vi erbjuder fri frakt när du handlar för minst 500 SEK. I övriga fall kostar frakten 69 SEK.
Relaterade produkter
Ungsbakad Thassos
Alltid med kärna
Fr: 79,00 kr
Kommer från ön Thassos, en grekisk ö i norra Egeiska havet. Handplockas en efter en när oliven är övermogna och läggs i salt. Saltet sköljs sedan bort med olivolja för att ”tvätta” oliverna rena från saltet. Lite avancerade i smaken, med mycket köttighet och sälta. Perfekt att ha i sallader eller bara mumsa som snacks en varm sommardag.
Giarraffa
Sicilien
Fr: 79,00 kr
Giarraffa oliven är från Sicilien och är egentligen en övermogen Noceralla oliv. Oliven hänger kvar på träden tills den genomgår en naturlig oxidationsprocess
Denna stora fasta köttiga oliv är fruktig och mild i sältan. Ett måste för olivälskaren som uppskattar köttiga knapriga oliver.
Cornicabra
Alltid med kärna
Fr: 79,00 kr
Cornicabra är främst en viktig oliv inom oljeproduktionen men är också populär som bordsoliv. Oliven odlas främst i centrala Spanien kring Madrid, Toledo och Ciudad Real men även nere i Andalucien. Dessa oliver skördas vid ganska hög mognad och får därför en stor variation i färgen som skiftar från rosa till lila. Cornicabra har en intensiv smak med krispig textur som gör det lätt att kärna ur den. Formen är oval och avsmalnande till en spets på undersidan varifrån namnet, som fritt översatt betyder gethorn, kommer.
Leccino
Alltid med kärna
Fr: 79,00 kr
Leccinooliven kommer från Apulien i södra Italien. Den har en solmogen smak med toner av torkade russin, aprikoser och mild sälta. Med sitt breda smakregister blir oliven en fin smakbärare i de flesta rätterna.
Nyons
A.O.P
Fr: 79,00 kr
Svarta oliver från Nyons som också kallas Tanche oliver. Kaliber Premiere. De skördas i januari till april något övermogna och rynkiga av den första frosten. Dessa mjuka och mycket smakfulla oliver är gjorda efter gammal Nyons tradition med endast salt och vatten.
Ett absolut måste för olivälskaren.
Koroneiki
Alltid med kärna
Fr: 79,00 kr
Koroneiki är en liten soltorkad oliv från de grekiska öarna. Oliven övermognar på träden innan de läggs i saltbad för att sedan soltorkas ännu en gång. Salta och fruktiga med en härlig konsistens.
Amfissa
Alltid med kärna
Fr: 79,00 kr
Amfissa kommer från Delphi i Grekland. Denna sort är mjuk och fruktig, nästan som en vindruva. Jämfört med en klassisk kalamata är Amfissa ofta ett något trevligare alternativ. Oliverna har ätits i flera hundra år, och sägs ha kultiverats av grekerna redan under antiken.
Picholines
Alltid med kärna
Fr: 99,00 kr
Picholineoliven utmärker sig för sin ljusa gröna färg, som den får genom att plockas tidigt i skörden och endast kureras i saltvatten i 3 veckor.
Picholine har en frisk och krispig textur som gör det lätt att lossna från kärnan. Smaken är mild och fyllig med balanserad släta i avslutet.
Formen är och avsmalnande till en spets på undersidan.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.